Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корбан: У мене немає сумнівів, що Щербаня "замовив" Лазаренко

Понеділок, 23 квітня 2012, 12:43

Голова компанії "Славутич-Реєстратор" Геннадій Корбан вважає Павла Лазаренка причетним до вбивства Євгена Щербаня, але не вірить в те, що до цього має відношення Юлія Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв'ю "Економічній правді".

Корбан назвав "дуже реальною" версію Генпрокуратури в тому, що Лазаренко був замовником вбивства Щербаня.

"У тому, що це зробив Лазаренко, у мене сумнівів просто немає. Але я б дуже сильно засумнівався в тому, що Тимошенко має до цього відношення", - заявив він.

"Інша справа, що Паша правда мав манеру розпоряджатися грошима підконтрольних бізнесменів. Він міг спокійно їй чи Дитятковському сказати: "Ось реквізити, перерахуй стільки-то грошей". Але за що і кому...", - додав Корбан.

Він також підтвердив, що спілкувався з Лазаренком, коли той був під домашнім арештом і не мав права спілкуватися.

"Це правда. Це якраз саме той період, коли я і Геннадій вели з ним так звані мирні переговори. Спілкувалися ми за допомогою того, що приходив або його брат, який круглий ідіот, або якісь адвокати. Вони його набирали з мобільного, він їм передзвонював, і вони давали трубку мені. Я це все говорив слідчим. Але у мене таке відчуття, що вони чують іншим місцем", - сказав Корбан.

Бізнесмен також сказав, що не вірить в те, що Лазаренко повернеться в Україну.

"У нього не все відібрали, це точно. Тому що доходи, які він отримує тут, він в Америці не декларує... Щоб тут сховатися, він створив низку нерезидентських компаній, які є просто власниками. Доходи отримує вся його місцева банда, яка якимось чином ці доходи перерозподіляє. Якась частина, очевидно, йде сім'ї в Америку, якась частина витрачається на існування і підтримку всього цього співтовариства", - зазначив він.

В інтерв'ю Корбан кілька разів натякав на те, що замовником вбивства його партнера Геннадія Аксельрода є Лазаренко, але не називав його імені, зазначаючи лише, що ця людина "знаходиться у в'язниці в США".

На питання, який був мотив у Лазаренка вбивати Аксельрода, Корбан відповів:

"Мотив у нього є. Тому що Гена намагався з ним вести мирні переговори щодо конфлікту, який у нас з ним був. І він успішно провів ці переговори. І ми дійсно на якийсь момент припинили конфлікт. Але потім конфлікт почався заново".

"А мотив - це те, що він вважав і вважає, що Аксельрод є одним з учасників конфлікту. Він залишився незадоволений тою мировою угодою, яка у нас була. Він - це той, хто сидить в США. Він вважав, що Аксельрод його таким чином "розвів", - додав Корбан.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування