Кандидата в омбудсмени звинуватили у приховуванні доходів

Вівторок, 24 квітня 2012, 10:03

Депутат від НУНС Юрій Кармазін вимагає негайно зняти з розгляду кандидатуру на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

Про відповідний надтерміновий лист до голови Верховної Ради Володимира Литвина Кармазін розповів в ефірі Радіо Свобода.

Він вважає кандидатуру Лутковської "несумісною з посадою омбудсмена", у зв’язку з "численними порушеннями законодавства України при наданні відомостей про доходи за 2011 рік, та введення народних депутатів в оману". 

Кармазін повідомив, що звернувся з депутатською перевіркою до органів податкової адміністрації. Її результати свідчать, що Лутковська не вказала всіх доходів, які вона мала за 2011 рік.

За його словами, йдеться про десятки тисяч гривень. Через це, на переконання депутата, ця кандидатура розглядатися не може, "незважаючи на те, які зараз робляться шалені спроби її призначити, в тому числі, з боку міністра юстиції Лавриновича".

На думку Кармазіна, голосування у Верховній раді щодо цієї кандидатури не повинно бути взагалі, "оскільки це передбачено законом про боротьбу з корупцією" – якщо людина подає дані, які не відповідають дійсності, чи приховує щось, ця кандидатура знімається з порядку денного.

"Я звернувся до Литвина, до президента Януковича, до генпрокурора, я звернувся до керівників всіх фракцій – без виключення – у Верховній Раді України, і написав конкретні порушення, назвав конкретні автомобілі, конкретний їх держномер, все конкретне абсолютно повністю,  весь фактаж, який я отримав у податкових органах України", - сказав він.

"А тепер –  справа совісті кожного депутата, кожного посадовця, Президента і Голови Верховної Ради у першу чергу. А Генеральний прокурор має показати, чи у нас вибіркове правосуддя, чи у нас дійсно є реальне правосуддя", – заявив Кармазін.

Кандидатуру Валерії Лутковської Верховна Рада має розглядати у вівторок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування