Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цеглини з Андріївського продають по 1,5 тисячі за штуку

Вівторок, 24 квітня 2012, 12:15

Столичні спритники вирішили заробити на Андріївському узвозі. У мережі з'явилися оголошення про продаж цегли з цієї вулиці.

Про це пише "Сегодня".

За одну цеглину з Андріївського просять 1000-1500 гривень.

"Продам за розумну ціну старовинні цеглини з клеймом. Є з Андріївського узвозу, з Київської фортеці. Ціна 1000 гривень", - йдеться в оголошенні на одному із сайтів.

Продавці запевняють, що цеглини старовинні.

"Це не свіжак, не бійтеся. Кілька років тому на узвозі згорів дерев'яний будинок, обкладений раритетною цеглою. Родичі ще тоді звідти принесли, валявся на дачі, про всяк випадок. Клеймо є, але розібрати, що там написано, важко. На одній цеглині з Київської фортеці, знайденій після руйнування, можна розібрати прізвище Лунєв", - розповіла продавець Тетяна.

Автори інших оголошень, не розказують про походження цегли: "Так, з Андріївського. Подробиці при зустрічі, ціна — 1500 гривень, але можемо поторгуватися. До речі, найближчим часом, можливо, у мене з'явиться бруківка".

Нічого незаконного в такій торгівля немає, але експерти кажуть, що особливої ​​цінності ці цеглини не мають.

"Більше 100 гривень така цегла не може коштувати. Найстарішій київській цеглі 150 років. Більше можуть дати тільки затяті збирачі, в чиїх колекціях не вистачає якогось примірника. Справжню цінність оцінять лише нащадки років через 100", - сказав колекціонер Сергій З.

Як відомо, на Андріївському узвозі в Києві замінили історичну бруківку на гранітні плити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування