Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Прокурор каже, що Тимошенко не били, хоч і везли в лікарню силою

Вівторок, 24 квітня 2012, 13:43

Прокуратура Харківської області визнала застосування фізичного впливу до Юлії Тимошенко при її перевезенні з колонії в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці".

Однак прокурор області Геннадій Тюрін на прес-конференції в Харкові спростував, що екс-прем'єра били при цьому, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Людина зібралася, одяглася, а потім лягла на ліжко й сказала "Я нікуди не поїду". Відповідно до закону, Кримінально-виконавчого кодексу має право Пенітенціарна служба застосувати фізичний вплив: узяли на руки, віднесли в машину й доставили в лікарню", - сказав прокурор.

У той же час, Тюрін зазначив, що прокурорська перевірка, яка проводилася за заявою Тимошенко, не знайшла підтверджень її словам, про те, що під час перевезення її вдарили в живіт і викручували руки й ноги.

"Доводи про порушення не знайшли підтвердження. У своїй заяві Юлія Володимирівна вказувала, що до неї були застосовані заходи фізичного впливу, зокрема, її вдарили в живіт і їй викручували руки й ноги. При цьому від медичного огляду вона відмовилася", - сказав прокурор.

Він зазначив також, що люди, які були присутні під час перевезення Тимошенко в лікарню, не підтвердили її слів.

Відповідаючи на уточнюючі питання, Тюрін повідомив, що у своїй скарзі Тимошенко вказувала на двох працівників колонії, посади й прізвища яких вона знає, і одного, якого знає, але не за посадою.

"За результатами перевірки було відмовлено в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину", - сказав він.

Прокурор зазначив, що зараз проходить прокурорська перевірка за заявою захисника екс-прем'єра Сергія Власенка у зв'язку з його недопуском до підзахисної під приводом санітарного дня.

Тюрін запевнив, що на даний момент немає перешкод для зустрічі захисника з Тимошенко.

За інформацією агентства, станом на 12:21 на воротах Качанівської виправної колонії, де утримується Тимошенко, уже не було оголошення про проведення санітарного дня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування