Донецькому мільйонерові не дали стати почесним консулом Мальдивів

Вівторок, 24 квітня 2012, 14:31

Донецький мільйонер Віталій Черевко одержав відмову від уряду Мальдив у його бажанні стати почесним консулом цієї країни в Україні.

Документ, наявний у розпорядженні "Острова" датований 25 грудня минулого року.

"Дорогий містер Віталій Черевко. Я б хотів щиро подякувати Вам за ваш інтерес і бажання представляти як почесного консула Мальдівські острови в Україні...  Я з жалем інформую  Вас, що уряд Мальдив вирішив не здійснювати подальшого подання Вас як додаткового почесного консула Мальдив в Україні. Дозвольте мені ще раз подякувати Вам за Ваш добрий інтерес до служби державі Мальдив", - говориться в документі.

Відмова пояснюється тим, що в Україні вже є почесний консул  Мальдив, а призначення декількох консулів застосовуються українським урядом тільки стосовно сусідніх держав, що мають на території України великі етнічні меншини.

Віталій Черевко відомий в Україні й у світі як власник ексклюзивних, виготовлених спеціально для нього, автомобілів.

Віталій Черевко відомий як колишній власник рекламної компанії "Плазма", що стала знаменитою завдяки тому, що в 2003 року на її площах були розміщені біг-борди, на яких Віктор Ющенко зображувався в нацистській формі зі свастикою.

За інформацією "Острова", первинний капітал Віталій Черевко зробив на горілчаному ринку, будучи партнером "горілчаного короля", нині нардепа від Партії регіонів Павла Климця.

За інформацією джерел "Острова" Віталій Черевко  живе в Об'єднаних Арабських Еміратах, куди перевіз і усю свою родину. Бізнесу в Донецьку в нього зараз немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування