"Нашоукраїнець": омбудсмена вибрали нелегітимно

Вівторок, 24 квітня 2012, 17:19

Заступник голови Лічильної комісії ВР, "нашоукраїнець" Володимир В’язівський вважає, що уповноважену з прав людини Валерію Лутковську обрали у неправовий спосіб.

Таку окрему думку він письмово висловив голові Верховної Ради Володимиру Литвину, яку проте не озвучили у Верховній Раді, повідомляє сайт "Нашої України".

"Хочу зазначити, що у бюлетені для таємного голосування з обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відсутні підписи голови та секретаря Лічильної комісії", - заявив В’язівський.

"Отже, бюлетені виготовлені з порушенням частини 1 статті 38 Регламенту Верховної Ради України, у якій вказано, що "У бюлетені для таємного голосування зазначається мета голосування та у відповідному місці ставляться штамп і підписи голови та секретаря Лічильної комісії", - наголосив він.

Прес-служба партії додає, що про нелегітимне обрання Лутковської на посаду уповноваженої з прав людини В`язівський зазначив їй особисто у присутності представників ЗМІ.

Як відомо, у вівторок під час ранкового засідання парламенту Лутковську було обрано омбудсменом. На голосування вносилась лише її кандидатура, яку пропонували "регіонали".

Після цього опозиціонери заблокували роботу Верховної Ради з криками "Ганьба!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News