Янукович сказав шукати нові ринки збуту для українських товарів

Вівторок, 24 квітня 2012, 18:12

Президент Віктор Янукович вважає, що прогнози розвитку світової економіки свідчать про загрози для українського експорту.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні комітету з питань економічних реформ, повідомляють Українські новини.

"Не секрет, що несприятливими є й прогнози відносно депресивності світової економіки. Прояви фінансово-боргової кризи в країнах Європи вже негативно вплинули на кон'юнктуру світового ринку й можуть призвести до скорочення попиту на основну експортну продукцію України", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що конкурентні виклики на традиційних для України ринках стають усе сильнішими, і тому необхідно шукати нові шляхи для збуту власної продукції.

"Ми будемо працювати з новими центрами росту економіки й будемо підсилювати цей напрямок нашої роботи", - сказав Янукович.

Він підкреслив важливість економізації зовнішньої політики й при цьому зазначив, що подальший розвиток економіки України буде залежати від її здатності знайти відповіді на ті виклики, які підносить світова економіка.

Крім того, як заявила після засідання перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова, Янукович доручив Кабінету Міністрів розглянути можливість заборони перевірок однієї сфери діяльності підприємств різними контролюючими органами.

"Перший акцент - це встановлення заборони на проведення перевірок однієї сфери діяльності підприємств різними контролюючими органами, щоб не складалася ситуація, коли те саме питання спочатку розглядає Податкова, а потім приходять багато інших перевіряльних органів, віднімаючи і час, і відповідно, створюючи додатковий тиск на бізнес", - сказала Акімова.

Крім того, за її словами, на засіданні комітету також було озвучено ініціативу щодо заборони органам Державної податкової служби висувати додаткові претензії до підприємств за ті періоди, перевірки за якими вже закінчилися.

Водночас вона підкреслила, що разом зі зниженням тиску з боку контролюючих органів передбачається посилення фінансової відповідальності бізнесу за порушення встановлених норм і правил.

"Заміна регуляторного тиску різною фінансовою відповідальністю бізнесу за ті проблеми, які постають або (при взаємодії підприємств) з державою, або з... громадянами, коли (підприємствами) порушуються ті чи інші норми й стандарти", - сказала вона.

Крім того, Акімова повідомила, що на засіданні пролунала ініціатива щодо дозволу підприємствам починати роботу без дозволу органів пожежної служби, а лише на основі подачі декларації про відповідність стандартам і вимогам.

Крім того, за її словами, Кабміну доручено розглянути можливість встановити автоматичне звільнення співробітників перевіряльних органів за підсумками перевірок яких було поспіль програно 2-3 судові справи у зв'язку із прийняттям ними суб'єктивних рішень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування