У Бундестазі просять забрати Тимошенко в Німеччину

Вівторок, 24 квітня 2012, 22:59

Депутат від партії зелених німецького парламенту Віола фон Крамон заявляє про необхідність негайного перевезення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування у Німеччину. 

Її заяву наводить прес-служба Тимошенко.

"Юлію Тимошенко було доставлено до однієї з лікарень у Харкові проти її волі, із застосуванням масивного фізичного тиску, включаючи удари в живіт, заламування рук та ніг. Ні вона, ні лікарі берлінської клініки Charité, які її обстежували, не довіряють цій лікарні. Тому Тимошенко оголосила голодування. Ми вимагаємо від федерального уряду наполягати на негайному перевезенні Тимошенко на лікування до Німеччини", - заявила Віола фон Крамон. 

У свою чергу депутат Європарламенту Андрєй Ковачев (група народних партій, Болгарія) заявив, що шокований повідомленнями про побиття Тимошенко 20.

"Я шокований повідомленнями про фізичну жорстокість проти Тимошенко. Це абсолютно неприйнятно за європейськими стандартами і представляє практику, яка нагадує часи радянської диктатури та жорстокість Сталіна та Берії", - сказав депутат, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що на його думку, Тимошенко є політичним в'язнем, а справи проти неї та інших опозиціонерів представляють собою вибіркове правосуддя.

Ковачев також висловив сподівання, що Тимошенко не страждатиме більше і матиме доступ до медичного огляду лікарями, яким вона довіряє.

"Сподіваюсь, голодування не зашкодить їй ще більше. Увага європейської та світової спільноти вже на найвищому рівні", - сказав Ковачев.

Він також закликав українську владу забезпечити вільні та демократичні вибори у жовтні цього року, на яких громадяни мали б вибір.

"Без цього подальше зближення з ЄС неможливо", - підкреслив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...