Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родину Ющенка звинувачують у невиплаті боргу в Хоружівці

Середа, 25 квітня 2012, 10:59

Навколо родини екс-президента Віктора Ющенка на його "малій батьківщині" у селі Хоружівка спалахнув скандал через грошовий борг.

Як розповів газеті "Сегодня" місцевий підприємець Михайло Сергєєв, усе почалося з того, що торік комбайни його агрофірми за домовленістю забирали врожай кукурудзи для фірми брата екс-президента – Петра Ющенка.

"Це фірма родини колишнього президента Віктора Ющенко, точніше, його брата Петра. Отож, комбайни зібрали врожай, а гроші – більше 200 тис. грн. - нам не заплатили. Директор "Хоружівки" Григорій Осадчий мені прямо заявив, що грошей я не побачу. Його партнер Володимир Сапсай киває на те, що їм, у свою чергу, заборгували гроші інші фірми", - розповів бізнесмен.

"Я зв'язався із прес-секретарями Петра Ющенка, а вони "з'їжджають", що грошей немає. Дзвонив і Ірині Ванниковій (прес-секретар Віктора Ющенка), вона ввійшла в моє положення й пообіцяла допомогти. Після цього дзвінка мені перерахували 40 тис. грн.", - повідомив Сергєєв.

"Інші частини суми я теж повертав із боями, брав борг навіть зерном, схожим на сміття. Але вони все одно мені залишилися винні близько 30 тис. грн", - додав він.

Сергєєв сказав, що "входив у їхнє положення й дозволив розплатитися не в листопаді 2011 року, а ближче до новорічних свят".

"Потім мені почали відповідати, що директор то на полюванні, то на риболовлі, то слухавку не бере... Збираюся подавати на "Хоружівку" до суду!", - заявив підприємець.

У свою чергу, помічник народного депутата Петра Ющенка Олена Конюхова спростувала, що той має якесь відношення до агрофірми "Хоружівка",

"Я спілкувалася з директором фірми, він сказав, що найближчим часом вони розрахуються, але сьогодні грошей нема", - додала вона.

Селищний голова Хоружівки Микола Клименко підтвердив, що зараз Петро Ющенко вже не має відношення до "Хоружівки": "Цього року на фірмі відбулися зміни, але минулого (на момент початку конфлікту) мав".

Засновник "Хоружівки" Володимир Сапсай взагалі стверджує, що Петро Ющенко мав до агрофірми відношення наприкінці 90-х.

Він підтвердив, що йому дзвонила Ванникова. "Але справа була не в дзвінку. У нас з'явилися гроші, ми й віддали частину боргу", - запевнив Сапсай.

"А Сергєєв через ці гроші об'їздив уже всю Україну. Я вважаю ненормальним те, що за 20 із лишком тисяч він вдається до такого...", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...