МЗС приписало раднику британського прем'єра те, чого він не казав

Середа, 25 квітня 2012, 12:15

Посольство Великобританії заявляє про викривлення інформації в українських ЗМІ про можливість підписання угоди про асоціацію з Україною до кінця цього року.

Про це сказано у заяві посольства, розміщеній на його сайті.

У посольстві були здивовані повідомленнями про те, що радник британського прем’єра Девіда Камерона Іван Роджерс "висловив надію, що угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана до кінця поточного року", під час зустрічі з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком. 

"Ця інформація не відповідає дійсності. На цій зустрічі пан Роджерс підкреслив, що Велика Британія послідовно заявляла, що угода про асоціацію та угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі не будуть підписані та ратифіковані, поки зневолені внаслідок недосконалих судових процесів лідери опозиційних сил не будуть звільнені з-за ґрат і не матимуть можливості вільно брати участь у політичному житті України", - сказано у повідомленні.

У посольстві підкреслили, що поступ у питанні підписання й ратифікації угоди про асоціацію між ЄС та Україною малоймовірний, поки лідери опозиції залишаються у в’язниці та не можуть вільно здійснювати політичну діяльність.

Раніше МЗС повідомив, що Роджерс висловив надію, що угода про асоціацію буде підписана до кінця 2012 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...