У Європарламенті просять Тимошенко не голодувати

Середа, 25 квітня 2012, 14:30

Голова комітету Європарламенту з закордонних справ Ельмар Брок просить екс-прем’єра України Юлію Тимошенко не голодувати.

Про це представник Європейської народної партії, яка є партнером партії "Батьківщина", заявив в інтерв’ю "Deutsche Welle".

Брок зазначив, що Тимошенко "катують, даючи і не даючи знеболювальне".

"Це тяжко хвора жінка, якій не дають лікуватися в медиків, яким вона довіряє. Її з використанням сили доправили до лікарні, до якої в неї немає довіри. Застосовується жахливий фізичний та психологічний тиск від влади, яка з точки зору правової держави робить все неправильно", - сказав він.

"Тому я це розумію, але хотів би попросити пані Тимошенко не голодувати. Ми підтримуємо її всіма можливими способами, але вона не повинна піддавати небезпеці своє життя. Адже це - тільки на користь Януковичу", - сказав євродепутат.

Брок уточнив, що Німеччина може підтримати Тимошенко залученням лікарів клініки "Шаріте", а також покращенням політичних умов для України.

"Ми намагаємося зробити все можливе. Але це її справа, коли вона оголошує голодування", - сказав він.

Говорячи про майбутнє угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, Брок зазначив: "Ми бачимо, що Україна не одержує підписання парафованої угоди про асоціацію. Адже чим далі, тим більш малоймовірним це стає".

"Ми знаємо, наскільки проблемним є це питання з багатьох причин. Янукович не може так далі поводитися. Опозиція повинна мати право бути на волі. Справи, за якими вибіг термін давності, не повинні використовуватися для того, щоб запроторювати опозицію у в'язницю", - заявив він.

"На цей момент угода про асоціацію не підписана і не може бути ратифікована", - вважає євродепутат.

Брок переконаний, що засудженням Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Георгія Філіпчука, а також процесом над Валерієм Іващенком "влада просто нейтралізовує своїх політичних суперників, аби не допустити їх до виборів, оскільки є страх щодо власної політичної непопулярності".

"І це також певною мірою політична помста. І одне, й інше – неприйнятно", - додав депутат.

Брок також не виключає, що "в разі погіршення ситуації обмірковуватимуться санкції проти людей з уряду і зі сфери юстиції, відповідальних за такі вироки й такі умови утримання за ґратами".

"Є можливості натиснути у сфері візових питань і грошових переказів. Я цього не виключаю", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування