Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сайт просить Раду розібратися з депутатами за відео з Тимошенко

Середа, 25 квітня 2012, 17:27

Інформагенція "Українські національні новини" (УНН) просить віце-спікера Миколу Томенка та Комітет свободи слова розібратися в ситуації з поширенням відео, на якому зафіксована нібито Юлія Тимошенко в СІЗО.

Про це йдеться в заяві головного редактора ІА "Українські національні новини" Оксани Щербак, поширеної агентством у середу.

"Відучора кілька депутатів ВР почали поширювати недостовірну інформацію про те, що відео з жінкою, схожою на Юлію Тимошенко, в Інтернеті, як першоджерело, розмістило ІА "Українські національні новини". Проте дана інформація не відповідає дійсності", - сказано в заяві.

"УНН не був першоджерелом і не володіє інформацією про походження даного відео. Тому редакція УНН змушена звернутися до віце-спікера ВР Миколи Томенка та Комітету свободи слова з проханням розібратися в цій ситуації", - заявляє агенція.

Агенція УНН визнає, що однією з перших опублікувала цю інформацію, "але зазначивши при цьому, що на відео жінка, схожа на Тимошенко, і чоловік, схожий на Власенка".

"Редакція, дотримуючись норм законодавства про авторське право зіслалася на джерело інформації - в даному випадку ресурс YouTube. З такими ж посиланнями дане відео розмістило безліч ЗМІ", - наголошує Щербак.

"Однак народні депутати України почали поширювати інформацію, про те, що УНН є першоджерелом цієї інформації. Ми вкотре наголошуємо: дана інформація не відповідає дійсності, так як УНН не був першоджерелом і не володіє інформацією про походження даного відео", - обурюється агенція.

Редакція УНН розцінює даний факт як спробу тиску на ЗМІ.

Видання зазначає, що неправдиву інформацію щодо УНН поширила в інтернеті у середу депутат від НУНС Ірина Геращенко.

Також депутат "БЮТ-Батьківщини", захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко не виключив, що може подати до суду на видання УНН за розповсюджене відео, яке нібито зняли камери в медчастині СІЗО в грудні 2011 року, коли там перебувала Тимошенко.

Агенція просить Томенка та Комітет із питань свободи слова Верховної Ради "розібратися в даній ситуації і поставити крапку в цій неправдивій історії".

Cайтом УНН володіє колишній помічник Ганни Герман Дмитро Сагач.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування