Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС займеться крадіжкою картин з Кабміну

Середа, 25 квітня 2012, 20:26

Міліція порушила кримінальну справу за фактом крадіжки картин знаменитого художника Миколи Глущенка з Кабінету міністрів України.

"Районне управління Печерського ГУ МВС порушило кримінальну справу за статтею "крадіжка" – ч.3 ст. 185 КК України", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генеральної прокуратури в середу.

Відповідно до інформації, у результаті перевірки правоохоронні органи зібрали досить даних, після чого і була ухвалена постанова про порушення кримінальної справи 25 квітня.

У середу міністр культури України Михайло Кулиняк повідомив, що картини Глущенка "Дніпровські далі" і "Село біля річки", експоновані в будинку Кабінету міністрів, виявилися копіями.

За словами Кулиняка, результати проведеної експертизи засвідчили, що дані копії були виготовлені на початку 21-го століття. "Тобто це говорить про те, що вони виготовлені десь на початку 2000-х рр.", – відзначив він.

На початку листопада 2011 року комісія Національного художнього музею провела в будинку уряду звірку наявності і стану схоронності картин. Тоді співробітники музею засумнівалися в справжньості двох вищезгаданих робіт Глущенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування