Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступник Лутковської не бачить застосування сили щодо Тимошенко

Середа, 25 квітня 2012, 20:55

На сьогодні відсутні будь-які підстави говорити про застосування сили до Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві Урядового уповноваженого у справах Європейського суду Назара Кульчицького, якого цитує сайт Мін'юсту.

"Після прибуття до лікарні "Укрзалізниці" 20 квітня пані Тимошенко не заявляла жодних скарг щодо стверджуваного побиття працівниками колонії та не дозволила себе оглянути лікарями цього закладу, як і відмовилась проходити лікування", - нагадав Кульчицький.

"Після повернення до Качанівської колонії 22 квітня пані Тимошенко не заявляла жодних скарг щодо стверджуваного побиття працівниками колонії та не висловила медпрацівникам жодних скарг щодо наявності тілесних ушкоджень", - додав він.

За його словами, вперше Тимошенко заявила про стверджуване побиття 23 квітня, проте, 24 квітня вона відмовилась від огляду судово-медичного експерта, котрий мав встановити наявність у неї тілесних ушкоджень, їх характеру, механізму та терміну їх утворення.

"Станом на сьогодні існують скарги на стверджуване катування, доказом якого є нібито наявність синців на тілі пані Тимошенко, котрі бачили лише три особи: донька пані Тимошенко, пан Кожем’якін та представник пані Карпачової", - вказав Кульчицький.

Він наголосив, що на сьогодні відсутні будь-які підстави говорити про застосування сили до пані Тимошенко.

"Відповідно, якщо повернутись до стандарту Європейського суду "поза розумним сумнівом", треба все-таки попросити пані Тимошенко надати можливість експерту принаймні оглянути її і встановити як сам факт нанесення тілесних ушкоджень, так і їх важкість, що дозволить провести ефективне розслідування даного випадку.", - заявив Кульчицький.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування