Фракції більшості Януковича заборонили журналістам ходити в ложу преси

Четвер, 26 квітня 2012, 09:59

Парламентські журналісти не можуть потрапити до ложі преси Верховної Ради у четвер зранку.

Як передає кореспондент "Української правди", двері до ложі, які зазвичай відчиняються о 9 ранку станом на 9:53 зачинені.

Представники служби охорони Верховної Ради не на запис повідомили, що чекають команди від керівництва парламенту – й лише після цього відчинять двері.

У свою чергу, депутат від БЮТ Олександр Сочка повідомив, що причиною зачинення ложі преси могло стати звернення лідера фракції Партії регіонів до Олександра Єфремова.

"Наскільки я знаю, начебто це був лист від Єфремова. У цьому листі містилося прохання в дні, коли трибуна заблокована, не допускати до зали сторонніх осіб. Показово, що керівництво Верховної Ради – я так розумію, що це Литвин – прийняв цю позицію, отже вона його влаштовує", - сказав Сочка.

 
 

Станом на 10 ранку журналісти та депутати чекають на завершення погоджувальної ради. Опозиціонерів у залі близько 50-ти, представників більшості майже стільки ж.

Сочка припустив, що "регіонали" планують розблокувати Верховну Раду силою за відсутності журналістів.

Фото Олександа Сенька 

На думку БЮТівця, це потрібно для того, щоб привести до присяги Валерію Лутковську, яку днями обрали уповноваженим з прав людини замість Ніни Карпачової.

Як відомо, Карпачова в середу підтвердила інформацію про синці на тілі екс-прем’єра Юлії Тимошенко та висловилася на її захист.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування