Росію знову не влаштовує український сир

Четвер, 26 квітня 2012, 10:26

Росспоживнагляд завершив перевірку четвертого українського підприємства, "Дубномолоко", яке має намір постачати сир на ринок Росії.

"Сьогодні наші фахівці повертаються в Москву. Претензії старі - порушення технології виробництва", - сказав "Інтерфаксу" керівник Росспоживнагляду, головний санлікар РФ Геннадій Онищенко.

"Дані рекомендації з усунення порушень. Що стосується відновлення поставок української продукції, то це буде зроблено відповідно до досягнутих домовленостей", - додав він.

Між тим проінспектовані українські сироварні підприємства, як і раніше, не можуть постачати продукцію на російський ринок, незважаючи на офіційний дозвіл Росспоживнагляду, повідомив напередодні директор департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський.

"Ми чули заяви, що трьом проінспектованим заводам експорт до РФ дозволений, але на сьогоднішній день поки що відвантажень немає... На кордон формуляри дозволу ввезення не надходили. Росія не впускає", - сказав він.

Башинський повідомив, що в рамках домовленостей з Росспоживнаглядом українські виробники сиру збираються підписати меморандум про виконання вимог інспекторів російського відомства.

"На сьогоднішній день прописується меморандум, в якому наші підприємства будуть гарантувати на вимогу країни-імпортера всі ті нюанси, які визначаються інспекторами Росспоживнагляду", - сказав він.

За словами Башинського, після підписання меморандум буде направлений до Росспоживнагляду.

Як відомо, 17 квітня за результатами переговорів Онищенка з головою мінекономіки Петром Порошенком було вирішено зняти ембарго на поставки сиру з трьох українських підприємств.

Після зустрічі з Порошенком Онищенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування