Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко мріє провести в Раду мінімум 60 осіб

П'ятниця, 27 квітня 2012, 13:16

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко вважає нераціональним злиття опозиційних партій заради виборів, але ставить завдання сформувати більшість у Верховній Раді.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Пропозиції про злиття, які звучали з боку різних політичних сил, – щоб ми розпустили свою партію й увійшли в іншу – це не той шлях, злиття не дасть очікуваного ефекту синергії. Між нами є відмінності, зокрема, у виборчій програмі, в очікуваннях і настроях виборців", - сказав Кличко.

"У зв'язку з цим нами було прийнято більш логічне рішення – йти на вибори самостійно й об’єднуватися вже в парламенті. Ідучи на вибори окремо, ми в результаті наберемо набагато більше голосів, ніж якщо підемо, об'єднавшись. Ця логіка має соціологічне підтвердження", - заявив він.

Кличко назвав основним завданням опозиційних сил – формування більшості в новообраному парламенті.

"Наше основне завдання – сформувати більшість у Раді на ключових демократичних принципах. Мета – у демократів має бути представництво в парламенті як мінімум 51%. Отримати таку більшість, об'єднавшись в одну політичну силу, не вдасться", - заявив він.

"Два місяці тому ми проводили соціологічне дослідження, і воно показало, що в нас – 7%, у Яценюка – 10%, а при об'єднанні ми отримували 13% з копійками. Я також розмовляв із Олександром Турчиновим, і ми дійшли того, що не виходить у нас ефекту від прямого додавання", - сказав лідер "Удару". 

Кличко також зазначив, що його партія готова об'єднувати зусилля з іншими опозиціонерами "для захисту результатів виборів на всіх 32 тис. виборчих дільниць" і пропонує координувати дії, щоб результати виборів "не вкрали".

Максимальним результатом для "Удару" він вважає формування фракції з хоча б 60 депутатів.

"Зберігши динаміку нашої політичної сили, ми можемо розраховувати на більш ніж 15% голосів – це близько 30-40 народних депутатів по партійних списках. По мажоритарці, думаю, ми зможемо провести ще не менше 35 людей, можливо, більше. Наша мета – парламентська фракція мінімум із 60 людей", - сказав Кличко. 

Він також сказав, що з'їзд його партії 28 квітня повинен "сформувати працездатну команду"

"Першу п’ятірку я вам поки не назву. Це завдання передвиборного з'їзду партії… Відзначу лише, що ми не збираємося робити свій список кандидатів у депутати закритим. Він буде відкритий від першого до останнього, 450-го кандидата, і з біографією кожного з них можна буде ознайомитися", - пообіцяв Кличко.

Реагуючи на заяви Анатолія Гриценка про те, що в партії "Удар" є "тушки" і кримінальні авторитети, Кличко сказав: "Я не знаю, кого він мав на увазі".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування