МЗС: "Ситуація з президентом Німеччини штучно розкручена"

П'ятниця, 27 квітня 2012, 15:13

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що питання участі президента Німеччини Йоахіма Гаука в саміті Центральної Європи в Ялті розкручено штучно.

"Ситуація з президентом Німеччини абсолютно штучно розкручена", - сказав на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Ми давно знали, ще кілька місяців тому, що президента Німеччини не буде", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

Волошин також наголосив, що українська сторона розіслала запрошення завчасно, і одразу ж президент Німеччини поінформував, що не зможе взяти участь у цьому заході з низки причин.

"Я не бачу тут причин для політизації ситуації", - сказав Волошин.

Він також повідомив, що глави 10 країн візьмуть участь у саміті держав Центральної Європи, що пройде в Ялті 11-12 травня.

"Уже підтверджено участь 10-ти делегацій інших держав на рівні глав держав", - цитують представника МЗС "Українські новини"

Волошин зазначив, що брати участь у саміті планують президенти Польщі, Албанії, Болгарії, Литви, Македонії, Румунії, Словаччини, Хорватії, Чорногорії й Молдови.

Він також повідомив, що ще 4 делегації попередньо підтвердили свою участь - від Угорщини, Сербії, Латвії, Боснії й Герцеговини.

Раніше стало відомо, що президент Німеччини Йоахім Гаук не приїде до Ялти на саміт голів держав Центральної Європи 11-12 травня. Це рішення було погоджене з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Крім того, стало відомо, що на саміт не приїде президент Австрії. Ймовірно, не буде на цьому заході й президента Чехії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування