Тимошенко не зможе балотуватися з судимістю - голова Мін’юсту

П'ятниця, 27 квітня 2012, 16:12

Юлія Тимошенко у випадку включення її у виборчий список не зможе пройти на виборах народних депутатів до Верховної Ради, враховуючи її непогашену судимість.

Про це міністр юстиції Олександр Лавринович заявив журналістам, залишаючи засідання уряду в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Списків може бути багато, і подані вони можуть бути куди завгодно, але той, який буде спрямований у Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатів у народні депутати, у нього можуть бути включені тільки ті особи, які відповідають вимогам Конституції України", - зазначив він.

"А особи, у яких є непогашена судимість, не можуть бути кандидатами в народні депутати України", - підкреслив Лавринович.

Як відомо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 року присудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Вона відбуває покарання в Качанівській колонії в Харкові.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив думку, що рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати Тимошенко має ухвалити Конституційний Суд.

"Відповідно до Конституції України, не може бути обраний у Верховну Раду громадянин, який має судимість, якщо ця судимість не погашена, не знята у встановленому законом порядку. Ключова фраза – "не може бути обраний". А брати участь у виборах - питання? Може виникнути правова колізія", - зазначав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування