Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить не тягти її до суду

П'ятниця, 27 квітня 2012, 18:00

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулася до судді Костянтина Садовського, який розглядає справу щодо ЄЕСУ, з проханням не доставляти її в зал судового засідання.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У своїй заяві Юлія Тимошенко зазначає, що через стан здоров'я вона не може бути присутньою в суді, що єдині лікарі, які її оглядали, - це німецькі лікарі з клініки "Шаріте", всі інші можуть робити висновки лише зі слів. Тому вона просить суддю ухвалити рішення не доставляти її в зал суду у зв'язку зі станом здоров'я та зупинити провадження у справі до її одужання", - сказав він.

Власенко також зазначив, що копію цієї заяви Тимошенко направила прокурору Харківської області Геннадію Тюріну та керівництву Качанівської виправної колонії.

Захисник сказав, що Тимошенко повідомила йому про свої наміри відмовитися від поїздки до суду 28 квітня, але не виключає, що до неї можуть застосувати силу і доставити її до суду силоміць.

Власенко також повідомив, що має намір висунути вимогу щодо усунення генерального прокурора Віктора Пшонки від виконання обов'язків на час проведення перевірки за заявою Тимошенко у зв'язку з незаконністю її доставки до лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

"Ми вимагаємо усунення його від виконання його обов'язків. Це людина, яка особисто давала команду за дорученням Януковича застосувати фізичну силу до Тимошенко", - сказав Власенко.

Він повідомив також, що має намір оформити свою вимогу як депутатський запит.

У свою чергу німецькі лікарі клініки "Шаріте" звернулися до президента Віктора Януковича з пропозицією дозволити Тимошенко лікуватися за кордоном.

"Я звертаюся до українського президента керуватися гуманітарними цінностями і надати дозвіл на виїзд (Тимошенко) за кордон, до Європи, щоб пройти курс лікування", - сказав голова клініки Карл Айнхойпл, передає Associated Press.

Він додав, що навряд чи лікування Тимошенко буде успішним у харківській лікарні, оскільки лікарі цього медзакладу не мають достатнього досвіду.

Айнхойпл нагадав, що Тимошенко страждає на сильні болі в спині і відмовляється від лікування в українській клініці, оскільки не довіряє медикам.

Видання пише, що українське керівництво запропонувало німецьким лікарям знову приїхати в Україну для лікування ув'язненої. Проте іноземні медики відхилили пропозицію, зазначивши, що для лікування належним чином знадобиться тривалий час.

"Терапія триватиме місяці. Короткий візит не принесе суттєвих результатів", - сказав його колега Норберт Хаас.

Як відомо, німецькі лікарі, представники клініки "Шаріте", вже двічі відвідували Україну для ознайомлення зі станом здоров'я екс-прем'єра та умовами її лікування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: