Тимошенко потягне Кузьміна в лондонський суд після свят

П'ятниця, 27 квітня 2012, 19:08

Позов до Лондонського суду від імені Юлії Тимошенко до першого заступника генпрокурора Ренату Кузьміну буде поданий після свят.

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко журналістам в п'ятницю на брифінгу біля Качанівської виправної колонії в Харкові, де утримується екс-прем'єр, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я сподіваюся, що ми це зробимо відразу після свят. У зв'язку з екстраординарними подіями, які відбувалися на цьому тижні, фактично ми зараз не встигаємо, тим більше, що на завтра призначене судове засідання", - сказав Власенко.

Як відомо, в березні Кузьмін дав інтерв'ю британській телекомпанії Бі-Бі-Сі, в якому, зокрема заявив, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Тимошенко до фінансування вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 р.

Крім того, Кузьмін заявив, що стосовно Тимошенко було порушено і розслідувалося "близько десятка кримінальних справ". "Усі справи щодо Тимошенко закінчені", - зазначив Кузьмін.

У той же час, за інформацією Власенка, заступник генпрокурора "перебільшив" кількість справ, порушених стосовно екс-прем'єра. Крім того, за словами Власенка, на момент інтерв'ю досудове слідство по трьох кримінальних справах не було закінчено.

23 квітня Власенко заявив, що подасть до Лондонського суду позов до Кузьміна від імені своєї підзахисної з вимогою спростувати поширену в інтерв'ю Бі-Бі-Сі "неправдиву інформацію щодо Юлії Тимошенко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News