Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не стали везти до суду

Субота, 28 квітня 2012, 10:22

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не доставлена на судове засідання у справі ЄЕСУ згідно з її заявою.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", у заяві на адресу суду екс-прем’єр вказує на неможливість брати участь у судовому засіданні через стан здоров’я.

У суді присутні захисники Тимошенко Сергій Власенко, Олександр Плахотнюк, Андрій Кожем'якін, а також донька Тимошенко Євгенія.

Сторону державного обвинувачення у справі представляють прокурори Віктор Лобач та Вікторія Калита, повідомляє сайт Тимошенко.

За судовим процесом спостерігає посол Канади в Україні.

Засідання суду розпочалося о 10.00 та проходить у закритому режимі. Теле- та фотожурналісти не мають можливості спостерігати за процесом, оскільки під час попереднього розгляду справи головуючий у засіданні суддя Костянтин Садовський відмовив захисту Тимошенко у задоволенні клопотання щодо публічності судового процесу.

Крім того, як повідомляє Інтерфакс-Україна, в першому ряду сидять народний депутат Арсеній Яценюк (НУ-НС) і віце-спікер Микола Томенко.

Прес-служба "Батьківщини" повідомляє також, що першого заступника голови партії Олександра Турчинова не пускали до зали суду.

"Коли Турчинов разом з народними депутати хотіли зайти до приміщення – виявилося, що туди нікого не пускають, а двері зачинені з середини. Лише після 10 хвилин грюкання Олександра Турчинова таки пустили до зали. Після цього двері знову зачинили і ніхто не може потрапити всередину", - повідомляє прес-служба.

У той же час, як повідомляє Інтерфакс-Україна, суд почав обговорювати можливість розгляду справи за відсутності Тимошенко, коли почувся сильний стук у двері.

Суддя Костянтин Садовський попросив з'ясувати, в чому справа. Після цього двері відкрили, в зал зайшли народні депутати від "БЮТ-Батьківщини" на чолі з Турчиновим і зайняли всі місця.

Парламентарії почали кричати, що перед ними не мали права закривати двері.

Суддя, не звертаючи увагу на шум і вигуки, продовжує оголошувати заяву Тимошенко про те, що вона не може бути присутньою в суді за станом здоров'я і просить зупинити провадження у справі до її одужання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування