До Тимошенко пропустили тільки захисників

Субота, 28 квітня 2012, 13:17

Народним депутатам, яким вдалося потрапити на територію Качанівської колонії, було відмовлено у можливості відвідати екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

Про це повідомив на брифінгу в суботу народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Сергій Міщенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, до Тимошенко пустили лише двох захисників – голову фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрія Кожем’якіна та доньку Тимошенко Євгенію.

Як пояснив народний депутат, начальник колонії наполягав на тому, щоб депутати отримали спеціальний дозвіл, який має видати Генпрокуратура.

Він також не виключив, що наступне судове засідання у справі ЄЕСУ може бути проведене в Качанівській колонії.

За словами депутата, Тимошенко не зможе взяти участь у наступному засіданні 21 травня, оскільки їй не надається кваліфікована медична допомога.

Міщенко зазначив, що на даній стадії судового процесу заборонено проводити судові засідання без участі підсудної.

"Думаю, вони робитимуть все можливе, щоб Юлія Тимошенко з’явилася на суді, або ж зроблять засідання прямо у колонії", - сказав він.

У свою чергу один з лідерів "Батьківщини" Микола Томенко повідомив, що розмова з начальником Качанівської колонії була розмовою "глухого з німим".

За його словами, опозиціонери наполягали, щоб до Тимошенко пустили депутатів-медиків, однак, отримали відмову.

У той же час, Інтерфакс-Україна повідомляє, що до Тимошенко пустили, крім дочки Євгенії та Кожем'якіна, ще одного захисника Сергія Власенка.

Кілька сотень людей під стінами колонії з прапорами БЮТ скандують "Юлі волю!".

На вході в колонію встановлений додатковий кордон міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News