Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Футбольні фанати не зможуть приїхати в Україну без страху - німецькі ЗМІ

Субота, 28 квітня 2012, 17:11

Німецька преса називає помилковим рішення проводити Євро-2012 в Україні.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Зокрема, видання Flensburger Tagesblatt пише: "Бомбовий терор у Дніпропетровську однозначно засвідчує – ситуація в Україні загрожує вийти з-під контролю. У Києві вже спекулюють, чи запровадить президент Янукович надзвичайний стан".

"Якщо упродовж наступних днів не буде вирішальних змін, то європейська футбольна першість у червні постає перед серйозною загрозою. Нині не можна жодному фанату радити їхати на ігри в Україну. Тому це час для УЄФА за сприяння політиків розробити план В, щоб у разі необхідності можна було натиснути на гальма", - зазначає газета.

"Порятунок ситуації нині в руках Януковича. Широким жестом він міг би дозволити Тимошенко виїхати та розпорядитися про амністію для решти опозиціонерів, котрі перебувають за ґратами. Це б могло убезпечити його політичне виживання та проведення "Євро-2012", - йдеться у публікації.

Також видання Westdeutsche Allgemeine Zeitung зазначило:

"Це - Україна, де за якісь шість тижнів має відбутися прекрасна, блискуча велика футбольна подія. Це країна, де влада необґрунтовано переслідує свою попередницю, саджає за ґрати, і, схоже, дозволяє бити. Країна, чий уряд, очевидно, не в змозі гарантувати громадську безпеку".

"Схожі вибухи до тих, які сталися цієї п’ятниці, були й минулого року. Цього разу теж ніхто не знає, хто за ними стоїть. Зрозуміло одне: фанати, які захочуть поїхати на матчі "Євро-2012" в Україну, не зможуть зробити цього без страху", - вважають журналісти.

Крім того, Rheinische Post зазначило, що УЄФА, віддаючи Євро-2012 Україні, заплющила очі "на всеохопну корупцію в країні, на владу політичних кланів і невирішені логістичні проблеми".

"Рішення проводити "Євро-2012" в Україні було помилкою. Від учора про це знають вже трошки більше людей", - пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: