Кисельов звинуватив Меркель у безцеремонному втручанні

Неділя, 29 квітня 2012, 12:05

В українському законодавстві відсутні механізми, що дозволяють лікувати ув'язнених за кордоном.

Про заявив нардеп від Партії регіонів Василь Кисельов у суботу, коментуючи заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель про готовність створити умови для лікування Юлії Тимошенко за кордоном.

"Можу припустити, що канцлер Німеччини Ангела Меркель "забула", що країна, якою вона керує, називається ФРН, а не Україна. Інакше як можна пояснити її безцеремонне втручання у внутрішню політику нашої країни?", - цитує депутата прес-служба партії.

Кисельов зазначив, що Меркель своїми заявами фактично вимагає від українського керівництва неможливого і неприпустимого, а саме порушити закон, застосувати вибірковий підхід.

"Адже наше законодавство не передбачає лікування ув'язнених за кордоном" - підкреслив він.

Парламентарій також додав, що особисто він готовий проголосувати за зміни до законодавства, яке б дозволяло лікувати ув'язнених за кордоном.

"Але за умови, що пані Меркель візьме на піклування не тільки колишнього главу уряду, а й ще 150 жінок - ув'язнених Качанівської колонії - з такими ж проблемами, як у Тимошенко, і помістить їх на лікування в клініці "Шаріте", - додав Кисельов.

У той же час, ще один депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що суд у справі ЄЕСУ "пішов на поводу у Юлії Тимошенко", перенісши засідання на 21 травня у зв'язку із заявою Тимошенко про неможливість участі в ньому.

За словами депутата, згідно із законом екс-прем'єр повинна бути доставлена ​​в суд хоч на ношах, хоч на візку.

"У той же час у суду немає об'єктивних даних про стан здоров'я екс-прем'єра, тому що вона вже десятки разів відмовлялася від огляду медиками та лікування", - акцентував Колесніченко.

На його думку, це "тому, що медики відразу і точно визначать, чи існують насправді пошкодження, про які говорять наближені до неї особи, зокрема, адвокат Власенко, або ж має місце банальна симуляція і небажання постати перед судом".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування