Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: влада має гарантувати безпеку Тимошенко, але Євро бойкотувати не можна

Неділя, 29 квітня 2012, 13:51

Влада України повинна гарантувати фізичну безпеку Юлії Тимошенко, забезпечити її лікування та знайти юридичний механізм звільнення з-за грат.

Про це заявив співголова Комітету парламентської співпраці "ЄС-Україна" Європарламенту Павел Коваль (група Європейських консерваторів та реформістів), повідомляє сайт Тимошенко.

"Ключ полягає в тому, щоб влада України надала гарантії фізичної безпеки колишнього прем'єр-міністра, особливо в світлі недавніх публічних заяв, в яких Європейський союз висловлює стурбованість у зв’язку з ситуацією", - сказав Коваль.

На його думку, в нинішній ситуації "всі люди доброї волі повинні зосередитися на пошуку юридичних і політичних рішень".

"Я закликаю владу України знайти із ситуації вихід, який задовольнить усі сторони і забезпечить фізичну безпеку інших осіб. Крім того, прохання - прояснити цю ситуацію", - зазначив він.

"Я глибоко стурбований повідомленнями з колонії в Харкові щодо застосування насильства стосовно Юлії Тимошенко. Це накладає негативне світло на методи, що використовуються в українських в'язницях, і показує, що Україна далека від європейських стандартів, яких намагається досягнути", - заявив Коваль.

Євродепутат також запропонував створити незалежну медичну комісію для проведення медичних оглядів Тимошенко.

Водночас він вважає, що польська влада повинна відреагувати на заяви деяких європейських політиків, котрі закликають до бойкоту матчів фіналу Євро-2012 в Україні через порушення українською владою демократичних стандартів, передає УНІАН.

В ефірі програми Fakty po Faktach у суботу увечері він відзначив, що Україну варто критикувати за порушення демократичних цінностей, зауваживши, що порушення мають також місце, наприклад, у Росії та Китаї, що не заважає Німеччині та Франції організовувати з ними спільні заходи.

"Немає жодних причин, аби наші союзники у Брюсселі, Берліні і Парижі чи десь в іншому місці без нашої реакції закликали до бойкоту великого заходу, співорганізатором якого ми є", - сказав Коваль.

Коваль є депутатом Європейського парламенту від Польщі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...