Екс-глава МВФ звинуватив Саркозі в секс-скандалі навколо себе

Неділя, 29 квітня 2012, 14:42

Екс-глава МВФ Домінік Стросс-Кан натякає, що до секс-скандалу за його участю причетне оточення президента Франції Ніколя Саркозі.

У п'ятницю в інтерв'ю британській газеті "Гардіан" екс-глава МВФ заявив, що події, що відбувалися в травні минулого року навколо нього, "залежали від людей, які переслідували політичні цілі".

Газета зазначає, що таким чином Стросс-Кан натякнув на оточення Саркозі, повідомляє Інтерфакс.

Колишній глава МВФ визнав, що навряд чи цей інцидент міг бути організований французькими спецслужбами. На його думку, їх завдання полягало лише в тому, щоб роздути скандал і покласти край його політичній кар'єрі.

Стросс-Кан підтвердив, що збирався в минулому році висувати свою кандидатуру на пост президента Франції. Офіційно оголосити про своє рішення він мав намір 15 червня 2011.

Він підкреслив, що не сумнівався в перемозі на внутріпартійних виборах. Також він вірив, що без проблем зможе перемогти Саркозі.

У той же час, Саркозі розкритикував заяву Стросс-Кана, пише в неділю газета "Фігаро".

"У самий розпал передвиборчої кампанії, через тиждень після першого туру виборів, Стросс-Кан починає вчити нас моралі і говорити, що нібито я винен у всьому, що з ним сталося - це вже занадто", - заявив президент під час зустрічі з виборцями.

"Давайте пояснення перед правосуддям і позбавте французів ваших коментарів", - додав він, звертаючись до Стросс-Кана.

Як повідомлялося, в травні минулого року Стросс-Кан був заарештований за звинуваченням у згвалтуванні покоївки нью-йоркського готелю Sofitel. Сам він заперечував свою провину, і в результаті справа розвалилася.

Через скандал Стросс-Кан був змушений покинути свою посаду в МВФ. Крім того, він не зміг взяти участь у президентських перегонах у Франції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування