Турчинов каже, що "доктора Пі" йому підсунули у Ющенка

Четвер, 10 травня 2012, 12:28

Олександр Турчинов стверджує, що взяв "доктора Пі" своїм радником за рекомендацією із секретаріату президента Віктора Ющенка.

Про це він сказав на брифінгу після допиту у МВС.

На питання, хто рекомендував йому Ігоря Слюсарчука, Турчинов відповів, що це був один із заступників голови секретаріату президента, але відмовився назвати його прізвище.

"Кожне ім'я, яке би я дав - це значить дати інформацію слідству", - сказав Турчинов.

Він підтвердив, що Слюсарчук працював радником у нього як у першого віце-прем'єра.

"Така ситуація дійсно було за проханням високопосадовця з секретаріату президента Ющенка. Я взяв цього чоловіка, який назвався молодим вундеркіндом, професором, доктором наук, який сказав, що може дуже серйозно допомогти в питанні реабілітації жертв надзвичайних ситуацій", - зазначив Турчинов.

"Секретаріат президента в цей час готував указ про створенні Інституту мозку, і мене попросили, щоб людина тимчасово попрацювала в уряді", - додав він.

На думку Турчинова, його викликали на допит з метою відволікти увагу від роботи на чолі штабу опозиції.

"Я запитав у слідчого, чи допитаний пан Ющенко, який готував указ про створення Інституту мозку. Ні, не допитаний. Чи допитаний пан Табачник, який присвоїв Слюсарчуку звання професора? Ні. Чи допитаний пан Янукович, який нагороджував людину, яка нічого не зробила в науці, державними преміями? Теж ні", - обурився Турчинов.

"Цей допит - це можливість просто відволікти увагу, адже у нас дуже багато роботи в зв'язку з Форумом об'єднаної опозиції, який, хоче того влада чи ні, має відбутися в суботу", - додав він.

Журналісти запитали у Турчинова, чому, коли він розповідає про цю історію, в нього смикається праве око. "Мені не дуже приємно обговорювати це питання (Слюсарчука). Навантаження (в опозиції) дуже серйозне, адже у нас дуже багато роботи і в свята і в робочі дні", - відповів Турчинов.

Як відомо, раніше у міліції повідомили, що Турчинова допитують у зв’язку з розслідуванням справи Слюсарчука. Слідчі намагаються з’ясувати, на якій підставі він був радником тодішнього віце-прем’єра Турчинова.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування