Через 2 тижні Тимошенко можуть висунути обвинувачення по Щербаню

Четвер, 10 травня 2012, 18:19

Генпрокуратура за два тижні буде готова висунути Юлії Тимошенко обвинувачення в організації та фінансуванні вбивства екс-депутата і бізнесмена Євгена Щербаня.

Про це заявив перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін у середу в інтерв’ю EurActiv, опублікованому 10 травня.

"Зараз прокуратура розслідує цю кримінальну справу і перевіряє факти, які показують участь Тимошенко та Лазаренка в організації та фінансуванні цього вбивства. І вже виконана робота дала результати", - заявив Кузьмін.

"У нас є свідчення кількох людей, які прямо вказують на Тимошенко та Лазаренка як людей, які замовили та фінансували вбивство, ми також маємо непрямі свідчення в цьому ж сенсі", - сказав він.

"Ми збираємо свідчення, ми вивчаємо документи, всю торговельну діяльність (Тимошенко) у цей період, і якщо зберемо достатньо доказів, ми направимо справу до суду", - заявив Кузьмін.

За його словами, прокуратура завершить підготовку обвинувачення "у найближчі два тижні".

Кузьміна не знічує, що це буде переддень чемпіонату з футболу "Євро-2012" в Україні.

"Ви спитали, коли ми будемо готові. Ми будемо готові через два тижні. Коли насправді почнеться процес, не залежить від нас", - зазначив він.

"Тимошенко сьогодні проходить курс лікування. За українським законодавством ми не можемо переслідувати в судовому порядку хвору людину. Буде вона хворіти місяць чи два місяці, чи рік? Я не знаю, але ми не можемо переслідувати її протягом цього часу", - сказав Кузьмін.

А захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко назвав маразмом готовність Генпрокуратури пред'явити обвинувачення екс-прем’єрці у вбивстві Щербаня.

"Рівень маразму продовжує кріпшати. Рівень маразму просто зашкалює", - заявив він УНІАН.

За словами Власенка, ні син Щербаня Руслан, ні кілер Вадим Болотських не можуть бути свідками по цій справі.

"Говорити про те, що хтось щось бачив та хтось щось чув – це повний абсурд. Мотивів жодних не було. Нехай краще скажуть, що вона вбила Кенеді", - заявив адвокат.

На запитання, чи означає заява Кузьміна, що влада навіть під тиском Європи не звільнить Тимошенко, Власенко зауважив, що йдеться не про всю владу, а про рішення президента.

"Мова йде про Віктора Януковича. Якщо Віктор Янукович не ухвалить рішення звільнити Тимошенко - це для нього шлях в нікуди", - сказав Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування