В опозиції кажуть: чим більше допитів, тим краще

Четвер, 10 травня 2012, 19:42

Лідер партії "За України" В’ячеслав Кириленко вважає, що допити лідерів об’єднаної опозиції не завадять веденню виборчої кампанії.

Про це він сказав в ефірі ТВі, коментуючи допит заступника голови "Батьківщини" Олександра Турчинова у справі "доктора Пі".

"Загроза допитів і затримань завжди зберігається. Це означає, що режим не сходить з курсу політичних репресій, а навпаки тільки нарощує оберти. Але з іншого боку, Турчинов матиме солідарну підтримку всієї опозиції", - сказав Кириленко.

На питання, хто керуватиме виборчою кампанію, якщо Турчинов, як колись Юлія Тимошенко, проводитиме по 10-15 годин на допитах, Кириленко відповів:

"Я сподіваюся, що Турчинов не буде на допитах по 10-15 годин, але навіть нехай вони будуть всіх викликати на допити цілодобово і щодня, все одно опозиція має переважаючу підтримку людей. І чим більше допитів, тим більше буде підтримка. Якщо це тактика влади – то це шлях в нікуди".

На питання, чи є прогрес у переговорах об’єднанної опозиції з партією УДАР Віталія Кличка, Кириленко відповів:

"Кличко не буде йти разом з об’єднаною опозицією в одному списку. Щодо кандидатур по мажоритарці, наскільки мені відомо, у повному обсязі цього списку немає. Розглядаються деякі прізвища по Києву, але по всій країні, особливо по тих округах, де опозиція має переважаючу підтримку, цього списку нема. Це нічого не означає, бо до липня ще часу багато".

"Ми повинні визначити округи, де користуються підтримкою його кандидати, а де наші. Я думаю, що погляд Кличка має скеровуватися на Схід і на Південь, оскільки там він має велику підтримку виборців", - додав він.

Кириленко зазначив, що коли будуть погоджені всі кандидатури по мажоритарних округах, вони будуть оприлюднені.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування