Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Перший національний" відмовився транслювати форум опозиції

П'ятниця, 11 травня 2012, 14:10

"Перший національний" відмовився транслювати в прямому ефірі Форум об’єднаної опозиції, який відбудеться 12 травня на Михайлівській площі у Києві.

Про це повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк надсилав гендиректору Національної телекомпанії України Єгору Бенкендорфу лист із запитом на надання ефірного часу на Першому національному телеканалі для прямої трансляції Форуму 12 травня з 10:05 до 10:45.

"Утім, напередодні Форуму представник керівництва Першого національного телеканалу повідомив прес-службі "Фронту Змін", що в трансляції Форуму відмовлено", - повідомляє прес-служба партії.

"На уточнююче запитання про причини такого рішення, він дав зрозуміти, що це не самостійне рішення керівництва каналу, а вказівка "згори", - заявляє "Фронт змін".

У прес-службі наголошують, що "Перший національний" є державним телеканалом, який утримується на кошти платників податків і за законом "має надавати рівний доступ до інформації про діяльність як влади, так і опозиції".

У партії Яценюка нагадують, що УТ-1 здійснював прямі трансляції форуму провладної Партії регіонів "Будуємо нову країну", збори депутатів від Партії регіонів, а також 44-й з’їзд Комуністичної партії України.

"Відмова трансляції Форуму Об’єднаної опозиції є порушенням закону "Про інформацію", який гарантує громадянам право на вільне поширення інформації для реалізації своїх прав і свобод. А також закону "Про телебачення і радіомовлення", яким держава гарантує громадянам реалізацію прав на інформацію, вільне та відкрите обговорення суспільно важливих проблем із застосуванням телебачення та радіомовлення", - заявляють там.

Як відомо, у суботу, 12 травня, о 10:00, на Михайлівській площі у Києві розпочнеться Форум об’єднаної опозиції, на якому буде представлена спільна програма дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування