Співробітник Карпачової поскаржився на тиск з її боку

П'ятниця, 11 травня 2012, 17:47

Співробітник секретаріату омбудсмена Валерій Селін поскаржився в прокуратуру щодо здійснення на нього психологічного тиску з боку екс-омбудсмена Ніни Карпачової.

Відповідну заяву він подав прокурору Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки прокуратурою міста Києва проводиться перевірка, за якою я раніше давав письмові пояснення, хочу повідомити вам про інцидент, який мав місце 10.05.12 вранці, о 6:30", - сказано в заяві Селіна.

За інформацією Селіна, на його мобільний телефон подзвонила Карпачова і зажадала оприлюднити в ЗМІ інформацію про нібито тиск на нього з боку прокуратури Києва.

"Хочу сказати, що я говорив їй, що подібної заяви я не можу робити з тієї причини, що абсолютно ніякого тиску на мене з боку працівників прокуратури не було", - зазначив він.

"Але Карпачова продовжила на мене психологічно тиснути і казати, що їй відомо, що на мене чинився тиск, і мене утримували в стінах прокуратури, на що я знову їй заперечив", - написав Селін в заяві.

Співробітник секретаріату екс-омбудсмена також додав, що для того, щоб Карпачова припинила здійснювати психологічний тиск, він прийняв рішення сказати їй, що подумає і пізніше передзвонить.

"Хочу вас поінформувати про події і запевнити, що думати мені немає над чим і Карпачовій я не передзвонював з цього питання, оскільки я чесна людина і брехати нікому не маю наміру, що все було сказано мною вашим підлеглим і є правда", - додав Селін.

"Прошу вас прийняти цю заяву і врахувати викладену в ній інформацію в ході перевірки, проведеної прокуратурою міста Києва", - написано в заяві.

Як відомо, 27 квітня в ЗМІ були опубліковані фотографії гематом на тілі Тимошенко, зроблені 25 квітня.

За твердженням екс-прем'єра, ці тілесні ушкодження були нанесені їй співробітниками колонії, які примусово доставляли її до лікарні 20 квітня.

Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що колишній омбудсмен Карпачова вимагала від співробітників свого секретаріату зробити експертний висновок на підставі цих фотографій, який можна було б продемонструвати в тому числі міжнародного співтовариства.

За словами генпрокурора, експерти секретаріату омбудсмена піддали сумніву правдивість знімків і заявили, що робити з ним експертні висновки не можна, однак Карпачова зажадала цей документ і попросила підсилити висновки щодо тілесних ушкоджень Тимошенко.

Раніше прокуратура в ході перевірки встановила, що факту насильства щодо Тимошенко не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування