Президент Литви: якщо не буде змін - ізоляція гарантована

П'ятниця, 11 травня 2012, 22:53

Україні гарантована ізоляція з боку Європейського Союзу, в разі якщо не буде забезпечена гарантія правового захисту засудженим представникам опозиції.

Про це завила президент Литви Даля Грібаускайте українським журналістам у п'ятницю в Києві після закінчення зустрічі з Віктором Януковичем.

"Я говорила (на зустрічі з Януковичем), що якщо не буде знайдено рішення з гарантіями про лікування і гарантіями правовими всім ув'язненим опозиції, і будь-яких людей, не тільки опозиції, звичайно, до такої країни буде ставлення критичне. І, звичайно, один або інший рівень ізоляції гарантований", - сказала Грибаускайте.

Президент Литви також назвала головним результатом свого візиту в Україну відвідування засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Харківській лікарні.

"Результат найголовніший - те, що ми змогли зустрітися, те, що я змогла в Харкові побачитися з вашим колишнім прем'єром Тимошенко, і те, що я змогла передати інформацію, передати думку Європейського Союзу про ситуацію, що складається, і про те, як це оцінюється в Європі", - сказала вона.

Грібаускайте висловила сподівання, що її український колега почув цю думку.

При цьому вона зазначила, що її слова і думки Європи "є важкими".

"Вони були б важкими будь-якій державі", - додала президент.

"Я дуже сподіваюся, що інформація, яка приходить від дружньої країни, інформація, коли це говорить друг, повинна бути почута. І я сподіваюся, що цю інформацію я змогла донести", - підкреслила Грібаускайте, при цьому вона зазначила, що рішення залишається за президентом України та українцями.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News