Фінал "Євро-2012" таки буде в Києві

Субота, 12 травня 2012, 20:20

Фінал чемпіонату Європи з футболу відбудеться у Києві 1 липня.

Це підтвердив у суботу в Києві генеральний секретар Європейського союзу футбольних асоціацій Джанні Інфантіно. 
 
За його словами, будь-які інші варіанти організатори Євро-2012 не розглядають, повідомляє Радіо "Свобода".
 
Інфантіно також заявив, що Україна і Польща продемонстрували "значний прогрес" при підготовці до проведення Євро-2012, а незначні недоліки будуть ліквідовані своєчасно.
 
Про це ж заявив Радіо "Свобода" віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков.

"9 травня стадіони у Польщі та Україні, які приймають матчі Євро-2012, передані під управління УЄФА. Керівництво УЄФА задоволено станом стадіонів, підготовкою до матчів турніру", - сказав він.

"Головне, щоб були задоволені уболівальники, щоб вони бачили не тільки сучасні спортивні арени, але і гарний футбол", - додав Колесніков.
 
Він також сказав, що транспортна галузь України закінчує підготовку до Євро-2012: із 27 травня між містами, що приймають матчі чемпіонату, курсуватимуть швидкісні потяги Hyundai, учасники та гості чемпіонату зможуть скористатись послугами low-cost авіакомпаній.

Колесніков підтвердив, що уряд та дирекція турніру в Україні ведуть переговори з керівниками готельного бізнесу щодо зниження ціни на проживання у готелях на час чемпіонату.
 
Інфантіно та Колесніков зустрілися в суботу з журналістами перед фіналом Національного кубку шкільного футболу Євро-2012. Матчі цього турніру приймали всі українські арени чемпіонату Європи.

На початку місяця в польській опозиції лунали заклики перенести фінальний матч Євро-2012 із Києва до Варшави через ситуацію навколо екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Однак в УЄФА заперечили таку можливість.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування