Люксембург просить подати "правильний сигнал" Януковичу

Понеділок, 14 травня 2012, 14:23

Через незмінну ситуацію з правами людини в Україні ЄС повинен послати Києву правильний сигнал щодо вимог, необхідних для підписання угоди про асоціацію.

Про це 14 травня перед засіданням міністрів закордонних справ ЄС заявив глава МЗС Люксембурга Жан Ассельборн, повідомляє Die Welt.

"Ми повинні послати Києву правильні сигнали", - запропонував він, повідомляє Тиждень.

За його словами, перед остаточним укладенням угоди про асоціацію з ЄС український уряд повинен пройти тест на відповідність ряду критеріям правової держави.

"Вибіркове правосуддя не належить до цього набору", - заявив Ассельборн посилаючись на справу Юлії Тимошенко та інших екс-урядовців.

При цьому Ассельборн вважає недоречним закритий бойкот турніру з боку міністрів закордонних справ ЄС. На його думку, це питання має вирішувати УЄФА. Втім, за нинішніх умов "можна грати хороший футбол і за відсутності багатьох міністрів", - вважає Ассельборн.

Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі відбувається зустріч міністрів закордонних справ ЄС щодо ключових питань зовнішньої політики Союзу, зокрема, бойкоту матчів Євро-2012 високопосадовцями ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування