У Азарова пропонують не карати ЗМІ за чужі висловлювання

Понеділок, 14 травня 2012, 19:55

Редакції видань та журналістів пропонують звільнити від відповідальності за оприлюднення висловлювань, якщо вони є дослівним відтворенням публічних виступів або повідомлень.

Відповідний законопроект у Верховній Раді зареєстрував Кабінет міністрів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, особа не підлягає відповідальності за розголошення інформації про правопорушення, щодо серйозної загрози здоров'ю чи безпеці громадян, довкіллю або іншої суспільно необхідної інформації.

Крім того, особа не може бути покарана, якщо вона керувалася благими намірами, не мала корисливих спонукань і була обґрунтовано переконана на момент розголошення в тому, що інформація є достовірною та містить докази правопорушення або стосується відповідного громадського інтересу.

Кабмін також пропонує ввести дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність посадових осіб та громадян за безпідставне засекречування інформації, в тому числі з порушенням вимог закону "Про доступ до публічної інформації".

Крім того, законопроектом пропонується надати членам професійних об'єднань журналістів права та обов'язки, рівносильні правам журналістів, які є працівниками ЗМІ.

"Професійна приналежність журналіста може підтверджуватися документом, виданим професійним об'єднанням журналістів", - йдеться в законопроекті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування