В останній день травня суд візьметься за справу Кучми

Понеділок, 14 травня 2012, 20:29

Суд розгляне касаційну скаргу на скасування постанови Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти Леоніда Кучми.

Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ призначив відповідне засідання на 31 травня, передають Ukranews.

Касація подана на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, які визнали незаконним і скасували постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти колишнього президента Леоніда Кучми за звинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Адвокат колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка Микола Неділько повідомив, що відповідну скаргу направила Генпрокуратура.

Як відомо, 14 грудня 2011 року Печерський райсуд скасував постанову Генпрокуратури про порушення справи проти Кучми за підозрою в причетності останнього до вбивства Гонгадзе.

20 січня Апеляційний суд підтвердив законність цього рішення і залишив без задоволення відповідні апеляційні скарги ГПУ, а також Мельниченка і вдови Гонгадзе Мирослави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування