Тимошенко піде в Європейський суд, не чекаючи рішення по касації

Вівторок, 15 травня 2012, 11:29

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко звернеться до Європейського суду з прав людини, не чекаючи рішення по касації на вирок у газовій справі.

Про це заявив захисник лідера партії Батьківщина Сергій Власенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Власенко зазначив, що розглядаючи справу в Печерському райсуді, суддя Кірєєв працював в авральному режимі, справа слухалася без перерви, у тому числі й у відсутності Тимошенко і захисту.

"Сьогодні судді поступили по-іншому. Їм потрібно затягувати розгляд справи. Розуміючи, що є певний тиск з боку європейського співтовариства, перша і друга інстанція знехтувала законом при розгляді цієї справи і влада прийняла рішення затягувати розгляд справи…", - сказав він.

Власенко також назвав абсурдною можливість доставки Тимошенко на засідання Вищого спецсуду 26 червня.

"Це абсурд. Я не знаю, як вони можуть реалізувати своє рішення. Якщо Юлія Володимирівна відмовиться або не відмовиться - це перше. Друге - вони, фактично, сьогодні визнали, що і при розгляді справи в суді першої інстанції, і при розгляді справи в Апеляційному суді, коли Юлія Володимирівна не була присутня, порушувалися її права. Рішення треба скасовувати. Вони зараз знаходяться в так званій вилці", - сказав Власенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вони сьогодні визнали, що навіть на касаційній інстанції має бути присутня Тимошенко. Це означає, що вона мала бути присутньою в суді першої інстанції і Апеляційному суді", - додав Власенко.

У свою чергу перший заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов пов'язує спроби держобвинувачення затягнути розгляд касації в "газовій справі" з бажанням ускладнити прийняття рішення у цій справі Європейським судом.

"Уже зараз представники звинувачення почали працювати за сценарієм для затягування процесу... І основне завдання затягування - ускладнити прийняття рішення Європейським судом", - сказав він журналістам у вівторок в Києві.

За словами Турчинова, Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ має більше трьох місяців для того, щоб вивчити всі нюанси "газової справи", а для того, щоб прийняти рішення в процесуальних нормах українського законодавства, касаційній інстанції потрібно "максимум дві-три години".

Крім того, він зазначив, що захист Тимошенко надав суду величезну кількість аргументів, які дають підстави закрити справу і звільнити екс-прем'єра.

Як відомо, у вівторок Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касаційної скарги Тимошенко на 26 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...