Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати і прокурор сподіваються, що Луценка залишать у СІЗО

Середа, 16 травня 2012, 17:40

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко залишиться в Київському СІЗО доти, поки Печерський районний суд Києва не розгляне ще один епізод його кримінальної справи.

 Такий прогноз дав його захисник Ігор Фомін, повідомляє Лігабізнесінформ.

Фомін відзначив, що із сьогоднішнього дня вирок, винесений Печерським судом 27 лютого, набуває законної сили.

Однак у суді першої інстанції усе ще розглядається епізод кримінальної справи по стеженню за водієм Сацюка, і слухання почнуться 18 травня.

"Я упевнений, що возити його (Луценка) з місця відбування покарання сюди, у Печерський суд, не будуть. Імовірніше, до розгляду цієї кримінальної справи по суті він буде знаходитися в місті Києві", - вважає Фомін.

В свою чергу представник держобвинувачення Віктор Клименко також прогнозує, що Луценка не переведуть до колонії.

"Сьогоднішнє рішення означає, що засудження Луценка і Приступлюка є законним і обґрунтованим. Відсьогодні вирок щодо засуджених набуває законної сили і є обов`язковим до виконання на всій території України", - сказав він.

За його словами, "відповідно до чинного законодавства, покарання у вигляді позбавлення волі відбувається у відповідних місцях. Коли вирок буде приведено у виконання, то засудженого Луценка буде відправлено до установи, в якій має проходити відбування покарання".

Клименко нагадав, що є ще одна справа, яка перебуває на розгляді.

"Залежно від того, як вона розглядатиметься, й визначатиметься місце утримання засудженого Луценка", - цитує прокурора УНІАН.

Він нагадав, що розгляд даної справи призначено на п`ятницю, 18 травня, але складно прогнозувати, коли буде завершено розгляд.

Клименко додав: "Найімовірніше, до розгляду кримінальної справи по суті в місця позбавлення волі засудженого відправлено не буде".

У середу Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, винесений екс-міністрові внутрішніх справ Юрієві Луценку і його помічникові Леоніду Приступлюку. Апеляцію адвокатів суд не задовольнив. Суддя Рибак зачитав тільки резолютивну частину рішення суду, повний текст буде зачитаний 22 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...