До Тимошенко пустили доповідачок, а канадцям - відмовили

Середа, 16 травня 2012, 20:21

Співдоповідачки ПАРЄ Марієтта де Пурбе-Лундін та Маіліс Репс, а також секретар комітету Бас Кляйн зустрілися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" їхня зустріч тривала близько трьох годин.

"Під час нашої зустрічі ми говорили про ті речі, які хотіла нам розповісти пані Тимошенко: про умови її лікування, про її ув’язнення і, звичайно, про питання, пов'язані з її здоров'ям", - сказала Репс на брифінгу в ЦКБ у середу.

Вона зазначила, що частина бесіди була присвячена політиці та майбутнім парламентським виборам.

У свою чергу, Пурбе-Лундін повідомила, що заяву за підсумками зустрічі буде зроблено в четвер на прес-конференції в Києві.

"Багато чого з того, про що ми говорили з пані Тимошенко, було сказано приватно і конфіденційно, і ми б хотіли, щоб воно таким і залишилося", - підкреслив вона.

Відповідаючи на питання про стан здоров'я Тимошенко, Пурбе-Лундін сказала: "Вона звикла до стресу, вона була кандидатом в президенти, і вона дуже сильна жінка".

У свою чергу семи членам канадського парламенту відмовили в зустрічі з Юлією Тимошенко в харківській лікарні.

За словами канадського парламентаря Боба Деккерта, якого цитує "Батьківщина", він вже намагався зустрітися з Тимошенко в березні, але й тоді отримав відмову.

У прес-службі Державної пенітенціарної служби повідомили, що звернення від посла Канади в Україні про можливості зустрічі делегації з Тимошенко було розглянуто.

"Була направлена відповідь про неможливість проведення сьогодні такої зустрічі, оскільки в даний час Тимошенко перебуває в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" для проходження курсу реабілітації", - зазначили у відомстві.

"Відповідно до українського законодавства, побачення із засудженими такої категорії призупиняються до моменту їх повернення у виправну колонію для подальшого відбування покарання. Крім того, зазначений візит не був узгоджений з графіком реабілітаційних процедур Тимошенко", - заявили в прес-службі.

ДПСУ також інформує, що "в запропонований представниками канадської сторони час для побачення було заплановано офіційний візит до Тимошенко представників Моніторингового комітету ПАРЄ, що також є однією з причин відмови канадської делегації".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування