Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Печерський суд захистив Генпрокуратуру від Тимошенко

Четвер, 17 травня 2012, 12:56

Печерський райсуд Києва відхилив скаргу захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко про бездіяльність Генпрокуратури в розслідуванні можливих катувань екс-прем'єра.

Про це на прес-конференції заявив адвокат дочки Тимошенко - Євгенії  - Микола Єременко, передають Українські новини.

"27 квітня суддя Савелич винесла постанову про відмову у подальшому розгляді скарги й дала мені строк 5 днів на ліквідацію недоліків і, можливо, опротестування. Цю постанову я отримав 8 травня, коли строки вже минули", - сказав Єременко.

Таким чином, на думку адвоката, його позбавили можливості опротестувати рішення суду.

Фактично винувата в цьому, з його слів, канцелярія Печерського райсуду, у зв'язку з тим, що довго передавала Єременку відповідну постанову.

Єременко зазначив, що така ситуація для нього не є новою, адже повістку про розгляд цієї справи в суді йому також передали після закінчення 4 годин після початку судового засідання.

Також Єременко зазначив, що Печерський райсуд раніше розглядав 6 подібних справ і виносив рішення про порушення за фактом скарг кримінальних справ, однак у цьому випадку цю практику було порушено.

Таким чином, фактично зараз вичерпано юридичний механізм подальшого оскарження справи про можливі катування Тимошенко.

Крім того, адвокат зазначив, що його клієнт Євгенія Тимошенко не може подавати в Європейський суд з прав людини позов про захист прав матері, адже це може робити тільки сама людина, чиї права порушено.

Як повідомлялося, 10 лютого дочка Євгенія Тимошенко просила Генпрокуратуру порушити справу за фактом катувань її матері в період з жовтня 2011 по січень 2012 року.

Зокрема в заяві було поставлено питання про порушення кримінальної справи за ст. 127 Кримінального кодексу (катування).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування