Захист Тимошенко: суд у справі ЄЕСУ треба перенести

Четвер, 17 травня 2012, 13:41

Харківський суд повинен перенести засідання з 21 травня через лікування Юлії Тимошенко, стверджує захисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

Це слідує з законодавства, наголосив він, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Якби у нас не було суду 8 грудня, суду, який відбувався в тюремній камері, я б сказав, що це засідання не може відбутися, бо Юлія Тимошенко знаходиться на лікуванні в стаціонарі медичного закладу", - зазначив Власенко.

"Але, на жаль, ми живемо в країні, в якій у відношенні до Юлії Тимошенко правосуддя нема, законів нема, і яскравим свідченням цього є вирок у газовій справі", - сказав він.

Захист екс-прем’єра готується до різних можливих варіантів майбутнього судового засідання.

"Ми не знаємо, що очікувати від 21 травня. Ми готуємося до слухання справи як у присутності Юлії Тимошенко, тк і за відсутності Юлії Тимошенко", - сказав Власенко.

"На жаль, молодий суддя Костянтин Садовський вже продемонстрував не зовсім коректне володіння нормами Кримінально-процесуального кодексу, а по-друге – повну свою упередженість у цій справі. Тому, що буде відбуватися – невідомо", - додав він.

Власенко підкреслив, що відповідно до законодавства Тимошенко не потрібно писати жодних заяв щодо відсутності на судовому процесі.

"Юлія Тимошенко перебуває на лікуванні в стаціонарі. Це нехай пишуть медики, а що вони напишуть – ми не знаємо", - зазначив він.

"Наші медики можуть писати і робити все, що завгодно: можуть погоджуватися на встановлення камери відеоспостереження в маніпуляційній, а потім говорити, що це відповідає закону. Наші медики можуть розголошувати конфіденційну інформацію і говорити, що це відповідає закону", - обурився адвокат.

Як відомо, 28 квітня Київський райсуд Харкова вирішив перенести на 21 травня розгляд по суті справи проти Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Сторона державного обвинувачення вимагає від суду забезпечити особисту присутність Тимошенко на судовому процесі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування