Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратурі не сподобалося, що львівську владу не цікавлять "гопніки"

Четвер, 17 травня 2012, 15:05

Головне управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА не змогло надати прокуратурі інформацію про кількість неповнолітніх осіб, що належать до субкультур "гопніків", "готів", "скінхедів".

Про це Zaxid.net сказав начальник головного управління Анатолій Ігнатович.

"Ми такої інформації прокуратурі не надали, написали, що ми такий облік не здійснюємо і не ведемо. Чесно кажучи, ви ж розумієте абсурдність таких звернень… Ми співпрацюємо з зареєстрованими громадськими організаціями, об’єднаннями, ну а субкультури мають право на існування, але вони до нас не зверталися. Управління не веде такого реєстру, і якихось офіційних заходів за їх участі не проводилося", - сказав він.

Щодо причин такого запиту з боку прокуратури області Анатолій Ігнатович висловив припущення, що він зумовлений підготовкою до Євро-2012 – зокрема, бажанням уникнути порушень громадського порядку.

У свою чергу прес-служба прокуратури Львівської області повідомила, що у прокуратурі важають незрозумілою реакцію ЛОДА на інформаційний запит щодо субкультур.

"Згадана вимога про надання інформації зумовлена зростанням кількості злочинів, вчинених неповнолітніми, у тому числі у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, випадків самогубств серед дітей та збільшенням кількості осіб, які не навчаються та перебувають "під впливом вулиці", - сказано у повідомленні.

За словами представників прокуратури, вони звернулися до ЛОДА для "з’ясування та вивчення причин та умов, які призвели до такого стану, в тому числі можливого негативного впливу на свідомість неповнолітніх так званих молодіжних субкультур".

"Однак, реакція на вимогу прокуратури Львівської області засвідчує про те, що посадовці вказаного органу влади, попри службові повноваження, не надають належної уваги вивченню ситуації у молодіжному середовищі та загалом залишились осторонь від вирішення вищевказаних проблем", - сказано у повідомленні.

Як відомо, раніше прокуратура просила ОДА направити до 15 травня на її адресу інформацію щодо "кількості неповнолітніх осіб (груп, об’єднань), які сповідують субкультуру "гопиіків", "готів", "скінхедів" тощо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування