Співдоповідачі ПАРЄ побачили прогрес у Януковича

Четвер, 17 травня 2012, 16:55

Співдоповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Маріетта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс відзначають прогрес у виконанні Україною резолюції ПАРЄ.

Про це вони сказали на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Деякий прогрес можна бачити", - сказала Репс.

За її словами, свідченням цього є прийняття нового Карного процесуального кодексу і готовність до його імплементації.

Вони також високо оцінили той факт, що їм було дозволено зустрітися з колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком й екс-прем'єр-міністром, лідером партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлією Тимошенко, незважаючи на те, що раніше їм неодноразово в цьому відмовляли.

"Виходить, є бажання вести діалог, ці двері відкриті", - сказала Репс.

Зокрема, співдоповідачі високо оцінили той факт що Луценко і Тимошенко почали одержувати медичну допомогу, що відповідає вимогам резолюції і рішенню Європейського суду з прав людини.

При цьому вони відзначили, що питання України постійно стоїть у порядку денному ПАРЄ на всіх рівнях.

Cпівдоповідачі висловили думку, що санкції, про які йшла мова у поправках до резолюції ПАРЄ, не відповідають нічиїм інтересам.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович заявляє, що у виконанні рішень Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні існує позитивна динаміка.

26 січня ПАРЄ прийняла резолюцію, у якій рекомендувала Україні зняти обвинувачення в перевищенні влади і зловживанні владою з колишніх вищих чиновників і забезпечити їх участь у виборах Верховної Ради, заявивши про можливості застосування санкцій у випадку невиконання цих рекомендацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...