Омбудсмен розповіла, що за яких умов можна вивозити Тимошенко і Кº

Четвер, 17 травня 2012, 22:24

Питання лікування українських ув'язнених закордоном має вирішуватися на міждержавному рівні.

Про це заявила омбудсмен Валерія Лутковська в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи свій коментар про те, що таке лікування протирічить Конституції.

"По-перше, питання, яке мені було поставлене, абсолютно не стосувалось пані Тимошенко. Питання стосувалось конкретного законопроекту, поданого народним депутатом В'ячеславом Чорноволом. Крім того, я сказала, що на мою думку, це суперечить Конституції", - уточнила омбудсмен.

"В продовження дискусії можу сказати, що звичайно, ми можемо нашим законодавством відрегулювати певні питання стосовно можливості виїзду закордон людей, які знаходяться під вартою. Але скажіть, будь-ласка, а законодавство, на підставі якого вони будуть утримуватися в іншій країні, ми як будемо регулювати? Теж нашими законами?", - зазначила вона.

"Це має бути врегульовано іншим чином. Це не може бути врегульовано тільки українським законом, хоча б тому, що йдеться про зобов'язання щонайменше двох держав", - заявила Лутковська.

"Мають бути підстави для утримання особи під вартою в іншій країні. Ми ж говоримо про всіх. Ми ж не говоримо про якусь одну особу", - додала вона.

Крім того, омбудсмен уточнила, що вивезення закордон ув'язнених можливе у випадку зміни Конституції.

"Але це є можливим з точки зору української сторони. Тут це бажано врегулювати, принаймні, міжнародним договором", - підсумувала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування