Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція вирішила, де ставити камери. Їх використають проти опозиції?

П'ятниця, 18 травня 2012, 08:37

Міліція визначила 14 видів об'єктів, біля яких збирається встановлювати камери відеоспостереження в містах.

Про це пише газета Комерсант-Україна з посиланням на першого заступника керівника управління зі зв'язків із громадськістю МВС Сергія Бурлакова.

Серед них - вокзали, медичні установи, стадіони, майдани, великі торгові центри й великі парки.

"Подібна практика застосовується практично у всіх країнах Європи. Наприклад, за проведенням Мюнхенського ярмарку поліція спостерігає за допомогою 15 камер, а самих поліцейських у цей час там не так вже й багато",- пояснив Бурлак.

"Зі нашими підрахунками, у Києві необхідно встановити близько 11 тис. камер. Трансляція з них йтиме в районні управління міліції й головне управління МВС у Києві", - додав він. 

У той же час представники громадських організацій, що проводять мітинги в центрі столиці, до ініціативи МВС поставилися вкрай негативно.

"У той час як у країні немає грошей на пенсії, влада напередодні виборів розгортає поліцейщину для спостереження за мітингами опозиційних об'єднань, щоб потім чинити на них тиск",- упевнений глава "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко.

У міліції з таким формулюванням не згодні.

"Лише кілька разів на місяць Майдан і інші площі стають місцями проведення мітингів, а в інший час там гуляють прості громадяни, про безпеку яких ми й піклуємося",— підкреслив Бурлак. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування