Дочка Тимошенко просить США не послабляти тиск

П'ятниця, 18 травня 2012, 09:19

Дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія звернулася до американських конгресменів із проханням продовжувати домагатися від Києва звільнення її матері.

Про це вона сказала в ході відеоконференції з комітетом конгресу, що курирує питання безпеки й співробітництва в Європі, передає Інтерфакс.

"Ми вас просимо, будь ласка, продовжувати тиснути. Не кидайте нас, тому що в Україні у народу немає достатньої влади. Народ недостатньо сильний, щоб боротися проти цієї несправедливості (тюремного ув'язнення Тимошенко)", - сказала Євгенія.

"Я дуже боюся за життя моєї матері. У лікарні, де її лікують, персонал перебуває під сильним тиском з боку влади", - додала вона.

Крім того, дочка Тимошенко припустила, що нинішня українська влада може піти на порушення в ході наступних виборів.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із РФ.

У цей час у Харкові проходять судові засідання ще за одним обвинуваченням, інкримінованим Тимошенко, що стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

28 квітня суддя Київського райсуду Харкова ухвалив відкласти розгляд по суті справи щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко через діяльність корпорації ЄЕСУ до 21 травня, оскільки вважає неможливим проводити засідання під час відсутності обвинуваченої.

У цей час Тимошенко проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" №5 у Харкові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування