Єфремов: депутати фракції готові відмовитися від недоторканності

П'ятниця, 18 травня 2012, 19:25

Партія регіонів продовжує наполягати на розгляді законопроекту про зняття депутатської недоторканності.

Про це заявив лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на прес-конференції в Українському журналістському клубі.

"Закон про депутатську недоторканність виник не сьогодні. Ми, будучи ще в опозиції, виписали відповідні норми закону, авторами якого були Янукович і Лавринович", - нагадав політик.

За його словами, подібна норма існує в багатьох європейських державах, і тут нічого нового не було придумано.

"Але, незважаючи на це, дуже багато депутатів не хочуть, щоб даний законопроект був прийнятий. І нам доводиться кожного пленарного тижня піднімати це питання, пропонуючи включити до порядку денного розгляд закону про зняття депутатської недоторканності", - повідомив Єфремов.

Лідер фракції також звернув увагу на те, що багато депутатів, зустрічаючись зі своїми виборцями, заявляють про те, що вони обов'язково будуть голосувати за зняття недоторканності.

"Але коли це питання виноситься на розгляд в сесійний зал, всі хочуть і людей не обдурити, і себе не покарати", - цитує Єфремова прес-служба партії.

Парламентарій підкреслив, що фракція партії і далі наполягатиме на розгляді законопроекту про зняття депутатської недоторканності.

"Для його ухвалення необхідно ще два голосування. У першому голосуванні необхідно набрати на підтримку 226 голосів, а в другому - 300 голосів. Як мені бачиться - набрати 226 голосів буде неважко, а от при другому голосуванні, де треба буде набрати 300 голосів, можуть виникнути певні проблеми", - зазначив він.

"У будь-якому випадку, або до кінця цієї сесії, або на початку наступної ми повинні будемо пройти і одну, і другу процедури голосування. І щодо голосування в залі буде ясно, хто з депутатів дійсно виступає за зняття недоторканності, а хто лише говорить про це на різних мітингах", - підсумував Єфремов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування