Януковичу мабуть ніхто не скаже про відтермінування покарання - юрист

Неділя, 20 травня 2012, 16:24

У багатьох країнах-членах Європейського Союзу існує практика давати відстрочку ув'язненим на лікування.

Про це пише експерт з міжнародного права Галина Сеник на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Виглядає на те, що президент України, на жаль, у своєму оточенні має поганих фахівців з права. Так, вони не можуть йому пояснити, що у багатьох країнах-членах ЄС, і навіть у Туреччині, існує практика давати відстрочку ув'язненим на лікування", - зазначає вона.

"У деяких країнах, наприклад у Франції, стан здоров'я ув'язненого може бути взятий до уваги для винесення рішення про надання умовно-дострокового звільнення для лікування ув'язненого", - уточнила експерт.

"Крім того, законом Франції від 4 березня 2002 року про права пацієнтів визнано, що ув'язнення повинно бути припинене, якщо ув'язненні страждають від захворювань, які загрожують їхньому життю або, якщо їх стан здоров'я несумісний з довгостроковим утриманням під вартою", - пише Сеник.

"На відміну від, наприклад, пана Ландика, який наніс тяжкі тілесні ушкодження дівчині, і виконання вироку якому відклали на два роки, пані Тимошенко не вчиняла насильницького злочину проти особи і не становить загрозу для суспільства", - зазначає експерт.

"Тому дивно, що виконання її вироку не можна відтермінувати на час її лікування. Можливо, вона надалі становить загрозу самому президенту Януковичу?", - підсумувала вона.

Як відомо, у неділю президент розповів, як депутати Верховної Ради приходили до нього радитись щодо можливості лікування ув’язнених закордоном і запевняли, що приймати такий закон не можна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування