Невідомі у масках побили організаторів гей-параду

Неділя, 20 травня 2012, 17:01

У неділю в Києві неподалік станції метро "Дарниця" група невідомих побила двох співорганізаторів гей-параду, що був запланований, проте не відбувся.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на очевидців інциденту.

Приблизно о 16 годині троє людей, які позиціонують себе представниками нетрадиційної орієнтації, спілкуючись з журналістами, повідомили, що запланований парад секс-меншин в районі станції метро "Дніпро" скасовується внаслідок "деяких погроз".

Під час спілкування з представниками ЗМІ група невідомих в масках в кількості 10-15 осіб напала на співорганізаторів акції.

Вони розпорошили з балончика якусь речовину, а після цього побили їх руками і ногами.

Після інциденту на місце події було викликано міліцію.

В свою чергу міжнародна організація Amnesty International після інциденту закликала українську владу вжити заходів щодо захисту прав ЛГБТ-людей і гарантувати щоб вони могли користуватися правами людей, не побоюючись нападу.

"Було ясно з самого початку, що Київська міліція не хоче, щоб цей марш пройшов. Їх небажання взяти на себе організацію охорони події і поставити адекватні заходи безпеки для захисту демонстрантів змусили організаторів побоюватись за свою безпеку", - заявив представник організації в Україні Макс Такер.

"Київська влада і поліція повинна працювати, щоб забезпечити в наступному році ходу учасників, які можуть бути впевнені, що вони будуть захищені", - додав він.

Видео ТСН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування